Condensvorming

luchtvochtigheid

Condensatie regelen
 
Vocht condenseert aan de onderkant van het niet-geïsoleerde metalen dak wanneer de temperatuur en vochtigheidsomstandigheden het dauwpunt bereiken. Druppels water vormen zich en beginnen te vallen als er veel condensatie is en dit kan schimmel, rotten, roest of schade aan fittingen, materiaal en/of het dak veroorzaken. Daarnaast zal het dak gaan druppelen op uw spullen.

Anti condens oplossing

Condens problemen kunnen aangepakt wordten door een een grijs polyester vliesmembraan aan te brengen. Op locatie of af fabriek, dat aan de onderkant van een profiel wordt gemonteerd om oppervlaktecondensatie te beheersen, het risico op condensdruppels te minimaliseren en het drogen van geventileerde daken te bevorderen.

Als condens oplossing kan gekozen worden voor een anti condensvilt. Het anti-condensatie vilt is speciaal ontworpen met compartimenten, oftewel membranen. Hierin wordt het vocht vastgehouden. Dit vocht wordt vastgehouden door de anti-condens oplossing totdat de omstandigheden teruggaan boven het dauwpunt waardoor het opgeslagen vocht weer wordt vrijgegeven aan de lucht en er een situatie ontstaat van normale luchtvochtigheid. Een anti-condens vilt of coating biedt een extra beschermingslaag voor uw metalen dak en is ook bestand tegen veroudering.

Anti condens vilt kan worden gebruikt in vrijwel elke omgeving of structuur waar condensatie een probleem is. Houd er rekening mee dat anti condens geen condensatie kan voorkomen. Het gebouw moet voldoende worden geventileerd om het materiaal tussen de cycli te laten drogen om het vlies goed te laten werken.